השתלות שיניים בשיטות חדשות לחולי סוכרת ואוסטאופורוזיס | השתלת שיניים ביום אחד - קפלאוי מדיקל

השתלות שיניים בשיטות החדשות גם לחולי סוכרת ואוסטאופורוזיס

רוצים להיפטר מהתותבת? זקוקים להשתלות שיניים ואתם חוששים כי אינכם בקו הבריאות או לוקים בסוכרת לא מאוזנת או נוטלים תרופות לאוסטאופורוזיס? גם לכם במרבית המקרים ניתן לבצע השתלות שיניים ביום אחד • מדריך לחידושים בתחום

מטופלים מעל גיל 50-60 הינם עיקר המטופלים הנזקקים להשתלות שיניים. למצב הרפואי של המטופל/ת בהחלט יש השלכה על שיקום הפה באמצעות השתלות דנטאליות. בעזרת ד"ר רותם קפלאוי – רופאת שיניים העוסקת בהשתלות שיניים, ננסה להפיג את חששותיכם.

מה הבעיה עם מטופלים סוכרתיים?

כיום לדברי ד"ר רותם קפלאוי כמעט ואין בעיה. קבוצת מטופלים אלו, במיוחד המטופלים שאינם מאוזנים מבחינת הסוכרת, אינם מתאימים לטיפולים המורכבים שהיו נהוגים בעבר ואשר היו כרוכים בהשתלות עצם מורכבות, בשל ריפוי פצעים ירוד, סיכוי גבוה יותר לפיתוח זיהומים ורמת סוכר גבוהה בדם המשפיעה לרעה על בניית העצם מסביב לשתלים. רוב רופאי השיניים נהגו בעבר ועדיין נוהגים להימנע מלהמליץ על שתלים ומערכות שיניים קבועות בחולי סוכרת ומגבילים את המטופלים האלה לתותבות או לתותבות נתמכות שתלים, ובכך גוזרים על מטופלים אלה איכות חיים ירודה ונכות, המשפיעה בעקיפין גם לרעה על היכולת לאזן את הסוכרת באמצעות תזונה נכונה.

הבשורה החדשה עבור קבוצת מחוסרי השיניים הסוכרתיים הזקוקים להשתלות שיניים

מחקרים שפורסמו בספרות המקצועית בשנים האחרונות ועבודת מחקר שביצעה ד"ר רותם קפלאוי מצביעים בצורה חד משמעית כי:
א. שרידות השתלים במטופלים סוכרתיים מאוזנים זהה לשרידות השתלים באוכלוסייה שאינה סוכרתית (97% הצלחה).
ב. במטופלים סוכרתיים שאינם מאוזנים שרידות השתלים ירודה מעט בהשוואה לשרידות שתלים באוכלוסייה שאינה סוכרתית (91% הצלחה).
ג. במטופלים סוכרתיים לא מאוזנים יש להימנע מניתוחים מורכבים לבניית עצם כגון "הרמות סינוס" ו-"הגבהות רכסים".
ד. במטופלים הסוכרתיים: מאוזנים ולא מאוזנים ניתן ליישם שיטות השתלה חדשות כגון השתלות שיניים ביום אחד שמהותן מערכת שיניים קבועה בסמוך לניתוח ההשתלות.

מה הבעיה עם מטופלים (בד"כ מטופלות) הלוקות באוסטאופורוזיס?

אוסטאופורוזיס, היא מחלה המתאפיינת בירידה קבועה של צפיפות העצם. נפוצה יותר בגילאים מבוגרים, ויותר אצל נשים לאחר גיל המעבר. אוסטאופורוזיס הינה מחלה שכיחה ביותר, כ- 40% מהנשים בישראל לוקות במחלה לאחר גיל 55. מטופלות אלו (לעתים רחוקות גם גברים) נוטלות תרופות הנקראות ביספוספונטים, שהינן תרופות לא הורמונאליות המשמרות את צפיפות העצם. התרופות הנפוצות בקבוצה זו הן: פוסלן ואקטונל.

במשך מספר שנים היה מקובל שיש להיזהר או להימנע מהשתלות שיניים אצל מטופלים הנוטלים פוסלן ואקטונל מעל 3-4 שנים, מה שהסתבר בשנים האחרונות כלא נכון. מאז 2008 פורסמו מאמרים בספרות המקצועית עם המסקנות הבאות:

  • מטופלים הנוטלים ביספוספונטים דרך הפה ומועמדים לניתוח להשתלות שיניים הינם בסיכוי נמוך לפתח נמק של הלסתות.
  • שתלים דנטאליים יכולים להיקלט ולהישאר בפונקציה אצל מטופלים הנוטלים ביספוספונטים.
  • כל האמור לעיל אינו תקף לביספוספונטים הניתנים דרך הווריד.
  • ניתן לבצע בדיקת CTX להערכת הסיכון במטופלים הנוטלים את התרופה זמן ממושך, ובמקרה הצורך ניתן להפסיק התרופה למספר חודשים, בטרם ההשתלות.

במרפאת Kaplavi Medical מבוצעות השתלות שיניים ביום אחד גם בחולי לב, מטופלים הנוטלים נוגדי קרישה, מטופלים אונקולוגים, מטופלים הנוטלים תרופות אימונוסופרסיביות, ובמטופלים הלוקים במחלות אחרות.

 
שינוי גודל גופנים
ניגודיות