השתלת עצם | השתלת שיניים ביום אחד - קפלאוי מדיקל

השתלת עצם

השתלת עצם בלסת מטרתה לוודא כי התקנת השתלים תבוצע לתוך מצע עצם שעוביו מספיק, ואשר יספק את התנאים הטובים לקליטה ואחיזה של השתל בפה המטופל. הרעיון מאחורי השתלת עצם הוא עיבוי העצם הקיימת, על ידי חומרים המאפשרים התפתחות של עצם החדשה (תחליפי עצם), אשר מונחים באיזור בו עובי העצם אינו מספק. תהליכי השתלת עצם נחשבים לתהליכים מקדימים להשתלת שיניים (בעיקר כאשר מדובר בלסת שלמה) והצלחתם תלויה במספר קריטריונים עקרוניים, אשר בראשם, מומחיותו של הרופא המבצע את התהליך.

כיצד נוצר מצב בו אין עובייה של העצם בלסת מספיק ונדרשת השתלת עצם?

כאשר שיניים נעקרות או נושרות ממקומן, העצם, שאיבדה את ייעודה, מתחילה להיספג ולאבד מעובייה. זוהי הסיבה, אגב, כי ניתן למצוא מקרים רבים של חוסר בעצם אצל אנשים המשתמשים בשיניים תותבות. במקרים אחרים, חלה ספיגת עצם בשל תהליכים זיהומיים בפיו של המטפל, כגון דלקות בשורש השן או מחלות חניכיים. כל אחד מהמקרים הללו יוצר מצב של חוסר בעצם, ומחייב, במקרים רבים, השתלת עצם כדי לעבות את המצע הקיים לפני השתלת השיניים.

השתלת עצם – האם היא הכרחית להשתלת שיניים?

כמעט כל פרוצדורה של השתלה כלל-לסתית (השתלת השיניים בלסת שלמה) תדרוש השתלת עצם ברמה כלשהי, מהשתלת עצם מינימלית ועד להשתלת עצם מורכבת ופולשנית, כהרמת סינוס או הגבהת רכסים. אולם, כאן באים לידי ביטוי קריטריונים שונים כמו כמות העצם החסרה, שיטת השתלת השיניים הנדרשת, מומחיותו, ניסיונו של הרופא והתמחותו במגוון רחב של שיטות טיפול וכן הלאה. שיטות מסוימות (למשל, שימוש בשתלים זיגומטיים) יכולות להוות פתרון שיחסוך השתלת עצם לחוסר עצם בתנאים מסוימים, אבל גם כאן, למומחיותו ולניסיונו של הרופא המבצע את הפרוצדורה ישנו משקל רב.

השתלת עצם פולשנית – הרמת סינוס פתוחה

הסינוסים הם חללים בגולגולת שלנו אשר יש להם מטרות שונות, למשל, יצירת תהודה בעת שאנחנו מדברים. הסינוסים המקסילריים (Maxillary Sinus), ממוקמים באופן סימטרי בשני צידי הפנים, מעל השיניים האחוריות בלסת העליונה (הקרויה מקסילה – Maxilla, ומכאן גם שמם). כאשר העצם נספגת ומאבדת מעובייה, יצטרך המטופל לעבור תהליך הרמת סינוס (הגדלת עובי העצם שבאזור על חשבון חלל הסינוס). כ-6-8 חודשים לאחר ביצוע התהליך, העצם החדשה שגדלה עקב השתלת עצם תהיה עבה דיה כדי לאפשר את ביצוע השתלת השיניים בהצלחה. במהלך הרמת סינוס פתוחה חודר הרופא אל החניכיים ועצם הלסת מהצד, ויוצר פתח דרכו מוחדרים החומרים שמטרתם לבנות את העצם החדשה. בסיום, נתפר החתך.

איזה חומרים משתילים בעת השתלת עצם?

ישנם מספר אפשרויות לחומר המשמש בתהליך השתלת עצם:

השתלת עצם ממקור עצמי (Autogenous bone graft) – בשיטה זו מקור העצם המושתלת היא מתוך גוף המטופל עצמו, וכך מצמצמים את סיכון הדחייה. שימוש כזה בעצם חיה תורם ליצירת החלבון הנקרא פרוטאין BMP אשר מעודד גדילתה של עצם חדשה.

השתלת עצם ממקור אדם (Allograft) –   שימוש בעצם של אדם אחר, ולא של המטופל עצמו. לרוב מקור העצם הוא מאדם שתרם את איבריו.

השתלת עצם ממקור חיה (Xenograft) -שימוש בעצם של בעל חיים, לרוב ממקור בקר.

השתלת עצם סינתטית (Alloplast) – שימוש בעצם מחומר סינטטי – בימינו, במרבית המקרים, זו השיטה הנפוצה ביותר.

האם חייבים לעבור השתלת עצם כדי לזכות בחיוך מהמם?

מאחר ולהרמת סינוס יש רק 85% הצלחה ושיטה זו אינן מתאימה לכל המטופלים, מרבית מטופלי מרפאת Kaplavi Medical עוברים בהצלחה השתלת שיניים בלסת עליונה שלמה, ללא פרוצדורת הרמת סינוס פתוחה או סגורה, אלא בשיטה זעיר-פולשנית – only on 4/6. שיטה זו מאפשרת לנו לעקוף את חוסר העצם הקיים, על ידי מיקומם של שתלים באזורים בהם קיימת עצם. מומחיותם וניסיונם העשיר של ד"ר יוסי קפלאוי וצוות מרפאתו מביאים לכך כי מטופלים רבים מופנים על ידי מרפאות אחרות במקרים קשים של חוסר עצם.

 
שינוי גודל גופנים
ניגודיות