שתלים דנטליים | השתלת שיניים ביום אחד - קפלאוי מדיקל

שתלים דנטליים

זקוקים לשתלים דנטליים? הניסיון העשיר של צוות מרפאת Kaplavi Medical מאפשר לכם, לזכות בטיפול המקצועי ביותר תוך שימוש בשתלים דנטליים האיכותיים ביותר שיש היום.

מהו שתל דנטלי ?

סוגי שתלים דנטליים

מהו שתל דנטלי בודד דמוי תבריג ?

מהו שתל סב פריאוסטאליים ?

מהו שתל זיגומטי ?

מהו שתל בזאלי ?

מדוע חשוב להכיר סוגי שתלים דנטליים שונים?

חלפו הימים בהם נאלצו אנשים בעלי שיניים חסרות להסתפק בשיניים תותבות או בהשלמות פרוביזוריות (זמניות) כלשהן. הטכנולוגיה וההתפתחויות ברפואת השיניים הולידו שתלים דנטליים העשויים מטיטניום אשר הינו חומר שהגוף אינו דוחה, שתלים דנטליים הם הפתרון העדיף ביותר הן מהבחינה הרפואית והן מבחינת הנוחות   לכל מי שסובל מחוסר שן אחת או יותר. בניגוד לפתרונות הפרימיטיביים, שישבו על רקמת החניכיים, שתלים דנטליים מקובעים בעצם הלסת, ולכן, הם יציבים יותר, ומאפשרים לנו לחיות את חיינו, לאכול, לחייך ולזכות באיכות חיים, בדיוק כמו השיניים הטבעיות שלנו.

 

שתלים דנטליים – מהו שתל דנטלי טוב ואמין?

שתל הוא למעשה דמוי בורג העשוי מטיטניום והוא משמש כתחליף לשן חסרה.

טיטניום הוא חומר חזק וביוקומפטבילי (אינו נדחה על ידי הגוף). יש לו תכונה ייחודית של איחוי לעצם (אוסאואינטגרציה), איחוי זה הינו הבסיס להצלחה של שתלים דנטלים.

 

שתלים דנטליים – מהם הסוגים הקיימים כיום?

את סוגי השתלים הקיימים, ניתן לחלק למספר סוגים. נעבור עליהם מהבסיסי/הפרימיטיבי ועד למתקדם ביותר:

 

שתלים דנטליים בודדים דמוי תבריג

שתל שיניים דנטלי בודד, המיועד לפתרון, במקרים בהם יש מחסור של שן אחת או מספר שיניים או אפילו מחסור של כל השיניים בלסת. שתל השיניים מחובר ישירות למבנה אשר מתחבר לכתר השן (במקרה למשל של תחליף לשן בודדת)

שתלים בשיניים מסוג זה מגיעים באורכים ובדיאמטרים שונים והבחירה נקבעת בהתאם לתנאי העצם  של המטופל.

שיקום על גבי שתלים כאלו הינו מגוון מאוד ויכול להיות כתר , גשר חרסינה, תותבת על מחברים כדוריים או תותבת על בר ועוד.

שתלים סב פריאוסטאליים

שתל העשוי מטיטניום הרוכב על העצם כאוכף מתחת לחניכיים (רלוונטי למקרים בהם יש חוסר עצם לגובה. השתל עשוי מטיטניום ומיוצר בטכנולוגיות ממוחשבות להשגת דיוק מירבי החיונית לצורך השגת הצלחה מירבית בטיפול בטכנולוגיות שהשתל נעשה היום יש צורך בניתוח אחד ולא בשני ניתוחים כפי שהיה נהוג בעבר.

 

שתלים זיגומטיים

אלו שתלים ארוכים מאוד המשמשים פתרון למקרים של חוסר עצם קיצוני ביותר באזורים האחוריים של הלסת העליונה. השתלים עוגנים ישירות לעצם הזיגומה. היתרון של שתלים זיגומטיים הוא שניתן לשקם את המטופלים ללא הרמות סינוס וללא השתלות עצם מורכבות.

1-2 שתלי זיגומה מונחים בכל צד יחד עם 2-4 שתלים רגילים באזור הקדמי של הלסת.

עם זאת, חשוב לדעת כי שתלים זיגומטיים הינו טיפול מורכב הדורש נסיון עשיר ולא כל רופא שיניים המבצע השתלות אכן יודע להתמודד עם שתלים זיגומטיים בהצלחה.

בעבר, מטופלים אשר היו סובלים מחוסר עצם באזורים האחוריים של הלסת העליונה היו מיועדים לטיפולים של השתלות עצם מורכבות והרמת סינוס אשר במהלכם הוחדרו אבקות עצם ממקור טבעי או מלאכותי מתחת לרירית הסינוס. לעצם הזו היה נדרש פרק זמן של 4-6 חודשים לאיחוי עד אשר היה ניתן בכלל להחדיר שתלים למטופל. בתקופת ביניים הזו עד להחדרת השתלים.

 

שתלי דיסק (שתלים בזאליים)

שתלי דיסק מיועדים בעיקר במצבים של חוסר עצם בלסת התחתונה.

השתלים ייחודיים בצורתם ובטכניקת ההתקנה שלהם
1. הם בעלי צורה של דיסק אנכי שטוח (לעומת צורת בורג של שתל שיניים רגיל- ).
2. דרך ההתקנה שלהם שונה – בגלל צורתם הייחודית ניתן להחדירם מצידי החניכיים ולא משיא החניכיים (כמו שמבוצע בשתלים רגילים).
חשוב לדעת
על מנת שהשתלים הייחודיים בהשתלה בזאלית יחזיקו מעמד, יש לשלב בטיפול גם שתלים דנטליים סטנדרטיים (בצורת בורג).

השתלים הבורגיים הרגילים מוחדרים היכן שקיימת עצם והשתלים הבזאליים מוחדרים היכן שחסרה עצם. כלל השתלים המותקנים עובדים כקבוצה ותלויים אחד בשני.
השילוב בין סוגי השתלים מאפשר עמידות של שתלים בשיניים לאורך זמן.

בנוסף, על מנת ששתלי הדיסק הייחודיים יהיו יציבים בלסת ולא ינועו בתוכה, יש צורך בנוסף לעיגונם לשתלים הרגילים, גם בביצוע גשר מיידי על אותם שתלים בשיניים. בצורה זו המטופל יוצא מהמרפאה כבר עם שיניים זמניות שאינן נשלפות.

אחד הסיכונים בשיטה זו היא פגיעה בעצב העובר בלסת התחתונה ומספק תחושה לרקמות. עם התקדמות הטכנולוגיה והתפתחות השיטות הסיכון לפגיעה בעצב הוא מינימלי.

 

מדוע חשוב שתכירו סוגי שתלים דנטליים שונים?

לכאורה, לכם, כמטופלים, אין צורך בכל המידע הרב והמקצועי הזה. אבל היום בעידן שרפואת השיניים הלכה והתפתחה משמעותית בעשור האחרון ומציע מגוון רחב של אפשרויות לשיקום חשוב שתבינו היטב את תוכנית הטיפול שנבנית עבורכם על כל היבטיה החל מהמורכבות של המקרה ותנאי עצם העומדים לפנינו (המשמשים כאבן יסוד לבניית התוכנית) וכלה בציפיות השיקומית שלכם.

ראשית עליכם להבין מהרופא האם זוהי עצם שעברה ספיגה רבה ועתה הטיפול הופך למורכב לשיקום או האם בצילום הסיטי יש לפנינו מדדי עצם אידיאליים ואפשר לבצע השתלה פשוטה יחסית של שתל שיניים. האם אתם מוכרחים לעבור הרמת סינוס או הגבהות רכסים או שמא ניתן לשקם אותכם ללא טיפולים הנחשבים לפולשניים יחסית.

שנית, חשוב מאוד שתכירו ותבינו גם את אופציות השיקום שמציעים לכם- האם השיקום הסופי שיהיה לכם בסוף התהליך הינו שיקום נשלף כמו תותבת או שיקום מוברג קבוע המדמה שיניים טבעיות, האם בסמוך לניתוח במיידי הינכם נאלצים ללכת עם תותבת זמנית נשלפת למשך 6 חודשים או שיקום זמני-קבוע.

שלישית יש לקחת בחשבון עוד הרבה היבטים חשובים נוספים כמו מחלות כרוניות ברקע שמשפיעות על בחירת תוכנית הטיפול וציפיות אסתטיות ועוד.

גם כאן, כמו בתחומים אחרים של חיינו,ישנה חשיבות עליונה לתוכנית הטיפול שבונים לך ויש יחס ישיר בין איכות למחיר.

ניסיון לחסוך בעלויות השתלת שיניים עלול לעלות לכם בסופו של דבר בטיפול שנכשל, בחלקים שנשברו, בדלקות חניכיים חמורות, בדחיית השתלים סמוך מאד להשתלה, ובעוד רשימה ארוכה של בעיות שכולן יכולות להימנע על ידי בחירת רופא מקצועי, המנוסה באפיון המצב ובניית תוכנית הטיפול הכי נכונה למטופל תוך שימוש בשתלים דנטליים ייעודיים איכותיים.

הניסיון העשיר של צוות מרפאת Kaplavi Medical מאפשר לכם, המטופלים, לזכות בטיפול המקצועי ביותר שיש תוך שימוש בשתלים הייעודיים האיכותיים ביותר הקיימים כיום.

הכרת התחום לעומק ועדכון מתמיד, מאפשרים לנו ב- Kaplavi Medical להציע לכם את הטכנולוגיות החדישות והמתאימות לכם ביותר.

logos-implants

סוגי טיפולים

 
שינוי גודל גופנים
ניגודיות